- تاریخ :
- نظرات : No Comments
- نویسنده : مدیر سئو کلاسیک اسپورت
- دسته بندی : دستهبندی نشده
این روزها افراد زیادی از صداهای مربوط به مفاصل خود رنج میبرند و به دنبال یافتن علت صدا دادن مفاصل زمان ورزش هستند. به طورکلی دلایل این امر شامل ابتلا به آتروز، کشیدگی و پارکی رباطها، آسیب دیدن مینیسک زانو، کشیدگی مفاصل، آزادسازی گاز میان مفصلها و حرکت تاندونها میشوند. این عارضه قابل درمان است و شما میتوانید با توجه به دلیل ایجاد، از روشهای درمانی موثری مانند الکتروتراپی، طب سوزنی و تمرینات کششی برای بهبود و تقویت مفاصل خود بهره بگیرید. در ادامه به بررسی هرچه بیشتر این عارضه خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
دلایل صدا دادن مفاصل هنگام ورزش
صدا دادن مفاصل یکی از مهمترین نگرانیهای ورزشکاران به شمار میرود و نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد. شما نیز ممکن است هنگام انجام تمرینات ورزشی صداهایی را از ناحیه مفاصل خود بشنوید و شما نگران کنند. این صداها به دلایل مختلفی ایجاد میشوند که نمیتوان تمام آنها را نگرانکننده دانست. به طور کلی دلایل صدا دادن مفاصل هنگام ورزش شامل موارد زیر میشوند. لازم به ذکر است در صورت نیاز به خرید سازه کراسفیت میتوانید کلیک نمایید.
- صداهای طبیعی مفاصل
به عنوان اولین علت صدای مفاصل زمان ورزش میتوان به صداهایی اشاره کرد که به طور طبیعی از مفاصل شنیده میشوند. این صداها مرتبط با بافتهای اطراف و داخل مفصل هستند و به طور معمول در زانو، مچ پا، شانه و مفاصل لگن شنیده میشوند. صداهای طبیعی مفصلها عمدتا به دلیل قرارگیری مفصل و بافتهای اطراف آن در حالت غیرمعمول ایجاد میگردند. چنین صداهایی طبیعی است و جای نگرانی ندارند. توصیه داریم هنگام ورزش مراقب قرارگیری مفاصل خود در وضعیت درست باشید تا این صداها را از ناحیه مفاصل خود نشنوید.
- حرکت تاندونها
یکی از دلایل تغییر تاندونها حرکت مفاصل است که موجب عبور تاندونها از روی برجستگیهای استخوانی مربوط به مفاصل میشود. عبور تاندونها و باز و بسته شدن مداوم مفاصل از جمله دلایلی هستند که میتوانند موجب ایجاد صدا در مفاصل شوند.
- آزادسازی گاز میان مفاصل
دورن مفصلها میتوان مایعاتی را دید که در صورت آزاد شدن گاز در آنها حبابهایی ایجاد میشود. در صورت آزاد شدن این گازها حباب دچار ترکیدگی میشوند؛ به همین جهت صداهایی را از ناحیه مفاصل خود میشنوید.
- ابتلا به آتروز زانو
شایعترین علت صدای مفاصل زمان ورزش ابتلا به آتروز زانو است که به طور معمول با افزایش سن و ساییدگی مفصل به وجود میآید. زمانی که غضروفهای بین استخوانها در مفاصل از بین بروند استخوانها بر روی هم قرار گرفته و سطح آنها با تراش خوردگی مواجه میشود. در چنین شرایطی هنگام ورزش صداهایی در زانو، شانه، دست و دیگر نقاط بدن رخ میدهد. توصیه داریم در صورت ابتلا به آرتروز حتما نسبت به درمان خود اقدام کنید.
- پارگی رباط و آسیب دیدن آن
پاره شدن رباط زانو موجب ایجاد اختلال در حرکات طبیعی مفاصل زانو میشود و این امر را می توان علت صدای مفاضل زمان ورزش دانست. به طور معمول افرادی که مبتلا به پارگی رباط صلیبی قدامی زانو هستند با چنین مشکلاتی مواجه میشوند. اگر از تجهیزات کراسفیت برای ورزش استفاده میکنید توصیه داریم پیش از شروع تمرینات خود حتما اقدام به گرم کردن بدنتان کنید تا در ادامه با مشکل خاصی مواجه نشوید.
- پاره شدن مینیسک زانو
مینیسک زانو نقش قابل توجهی را در زانوها ایفا میکند. این بخش وظیفه دارد تا فشار و ضربههای بین استخوانهای مفاصل زانو را کاهش دهد. با توجه به این موضوع هرگونه پارگی در مینیسک زانو میتواند سبب ایجاد صدا در مفاصل شود. برای درمان این عارضه بایستی در سریعترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه کنید.
- کشیدگی مفاصل
برخی صداها در مفاصل عمدی هستند. به عنوان مثال میتوان زمانی را نام برد که شما انگشتان دست خود میکشید. در چنین شرایطی صداهایی از ناحیه دست شنیده میشوند که به دلیل کشیدگی مفاصل رخ میدهند. تاکنون دلیل دقیقی برای شنیدن این صداها از سوی متخصصان اعلام نشده است؛ اما برخی بر این باورند که کشیدن مفاصل موجب ایجاد حباب در آنها میشود که با ترکیدن این حبابها صداهایی از ناحیه مفاصل شنیده میشوند.
- ابتلا به کندرومالاسی
کندرومالاسی یا نرمی غضروف کشکک زانو میتواند فشار بسیار زیادی به زانوها وارد سازد و به این ترتیب موجب شنیده شدن صداهای غیرمعمول در مفاصل انسان شود.
جلوگیری از صدا دادن مفاصل هنگام ورزش
بهترین راهکار برای جلوگیری از صدا دادن مفاصل هنگام ورزش تقویت آنها است. شما میتوانید با انجام حرکات تمرینی مناسب و تغذیه مفید عضلات مربوط به مفاصل خود را تقویت کرده و از ایجاد صدا در این نواحی جلوگیری کنید. تمرینات کششی راه حلی عالی برای تقویت مفاصل و عضلات اطراف آنها به شمار میروند. توصیه داریم برای جلوگیری از ایجاد این صداها ابتدا دلیل اصلی آنها را تشخیص دهید سپس به فکر پیشگیری باشید. مراجعه به متخصصین مجرب ارتوپد میتواند به شما کمکهای بسیار زیادی کند.
علائم صدا دادن مفاصل
صدا دادن مفاصل دارای علائم و نشانههای خاصی است که میتوانند به تشخیص آنها کمک کنند. علائم صدا دادن مفاصل شامل موارد زیر میشوند.
- خشک شدن مفصل
- احساس درد هنگام راه رفتن
- وجود ضایعات در مفاصل
- ابتلا به آرتروز
عوارض صدا دادن مفاصل در زمان ورزش
در بیشتر موارد صدا دادن مفاصل جای نگرانی ندارد؛ اما گاهی این امر میتواند عوارض بسیار زیادی برای شما به همراه داشته باشد. از جمله عوارض صدا دادن مفاصل در زمان ورزش میتوان به تورم مفصلها، ایجاد درد و سفت شدن آنها اشاره کرد که نشان دهنده ایجاد مشکل در مفاصل هستند.
درمان صدا دادن مفاصل در زمان ورزش
برای درمان صدا دادن مفاصل در زمان ورزش بایستی به سراغ راهکارهای پزشکی رفت. روشهای سنتی نمیتوانند پاسخگوی چنین عارضههایی باشند. در موارد نادر میتوان از روشهای زیر برای درمان این صداها استفاده کرد.
- الکتروتراپی
الکتروتراپی با اعمال جریان الکتریکی به مفاصل شما موجب بهبود عارضهها میشود. با استفاده از این روش درمانی میتوان بازسازی و ترمیم بافتها را به بهترین حالت ممکن انجام داد؛ چرا که این روش اثربخشی بیشتری نسبت به دیگر روشهای درمانی دارد.
- طب سوزنی
از دیگر روشهای درمانی برای از بین صداهای مفاصل هنگام ورزش میتوان به طب سوزنی اشاره کرد که توسط فیزیوتراپیستها انجام میشود. این روش درمانی چینی قادر است تا عارضهها را بهبود ببخشد و شرایطی نرمال را برای شما عزیزان ایجاد کند.
- تمرین درمانی
برخی تمرینات و ورزشها میتوانند اثرات مثبت فراوانی بر بهبود این عارضه داشته باشند. شما میتوانید این تمرینات را تحت نظر فیزیوتراپیستها انجام دهید و به نتایجی عالی دست یابید.
یکی از نکات مهم برای خرید طناب ورزشی، وسایل کراسفیت، پیلاتس و… انتخاب یک فروشگاه معتبر است. در حال حاضر شاهد تعدد بالایی برای این مراکز هستیم که ممکن است شما را برای انتخاب با ابهامات زیادی مواجه سازند. ما در مجموعه کلاسیک اسپورت شرایطی را برای شما عزیزان فراهم ساختهایم تا انواع تجهیزات ورزشی را با کیفیتی عالی و قیمتی مناسب خریداری کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
کلام پایانی
علت صدای مفاصل زمان ورزش شامل حرکت تاندونها، صداهای طبیعی مفاصل، ابتلا به آرتروز، آزادسازی گازهای میان مفصلها، آسیب دیدگی رباط پاها، پاره مینسیک زانو و ابتلا به نرمی غضروف کشکک زانو میشوند. برای درمان این عارضه میتوان از روشهایی مانند الکتروتراپی، طب سوزنی و تمرینات کششی کمک گرفت. این راهکارهای درمانی موجب تقویت مفاصل میشوند و میتوانند مانع از ایجاد هرگونه صدا از ناحیه مفصل شوند. اگر در این زمینه ابهامی دارید کارشناسان مجموعه کلاسیک اسپورت میتوانند اطلاعات دقیقتری را در اختیار شما قرار دهند.