021-65420114

تمــاس بـا پشتیبـــانی

دسته بندی

محصــولات

سبد خرید شما

از عوارض ترک ورزش برای سلامتی بدن می‌توان به افزایش اضطراب و افسردگی، بیماری‌های قلبی عروقی، تغییرات خلق و خون و پایین آمدن اعتماد به نفس اشاره کرد. افرادی که پس از یک دوره طولانی ورزش منظم به طور ناگهانی آن را قطع می‌کنند، در بدن و سلامت آن‌ها تغییرات قابل توجهی ایجاد می‌شود. این ترک ناگهانی اثرات منفی بیشماری بر سلامت انسان دارد و مغز شروع به تغییر خواهد کرد.

برای پیشگیری از این عوارض و حفظ سلامتی بدن، توصیه می‌شود که ورزشکاران دوباره ورزش را ادامه دهند. اگر ترک ورزش به دلیل آسیب دیدگی است، ورزشکار باید زیر نظر پزشک فعالیت بدنی مناسب را داشته باشد. در ادامه شماره با این عوارض بیشمار می‌کنیم.

عوارض ترک ورزش برای سلامتی بدن

ترک ورزش برای سلامتی بدن تاثیرات منفی زیادی دارد و انسان را از نظر جسمی و روحی تحت تاثیر قرار می‌دهند. اصلی‌ترین عوارض ترک ورزش عبارتند از:

  • از دست دادن کنترل قند خون
  • کاهش تراکم عضلات
  • افزایش اضطراب و افسردگی
  • افزایش فشار خون
  • کاهش استقامت
  • افزایش وزن
  • کاهش تراکم استخوان
  • کاهش کیفیت خواب
  • دشواری شروع مجدد تمرینات ورزشی

عوارض ترک ورزش: از دست دادن کنترل قند خون

افرادی که همیشه فعالیت ورزشی دارند، سطح قند خون آن‌ها به صورت ثابت است؛ اما اگر فرد به صورت ناگهانی ورزش را ترک کند تعادل قند خون به هم خورده، که این خطرناک است. ۱۴ روز پس از ترک ورزش عوارض آن پدیدار می‌شود و فرد دیگر کنترلی بر قند خون خود نخواهد داشت.

افزایش و کاهش ناگهانی قند خون آسیب‌های جدی را به بدن وارد می‌کند. ورزشکارانی که با دستگاه‌های ورزشی از جمله تردمیل کار کرده‌اند و بدن آماده‌تری دارند، در این شرایط بیشتر در خطر هستند. برای خرید دستگاه تردمیل مناسب می‌توانید به دسته بندی های سایت مراجعه کنید.

 کاهش تراکم عضلات

از دیگر عوارض ترک تمرینات ورزشی می‌توان به کاهش تراکم عضلات اشاره کرد. تمرینات ورزشی باعث افزایش حجم و قدرت عضلات می‌شوند و ترک ناگهانی این تمرینات شل شدگی عضلات را به همراه دارد. ورزشکاران پس از سه هفته ترک ورزش شاهد کاهش ۶ درصدی تراکم عضلانی خود هستند.

بدنسازان و پاورلیفترها عد از ۷ ماه ۳۵ درصد عضلات خود را از دست می‌دهند. افرادی که تمرینات فشرده‌تر خصوصا با تجهیزات ورزشی داشته‌اند، عضلات آن‌ها بیشتر کاهش پیدا می‌کند. برای انتخاب دستگاه بدنسازی مناسب باید با کارشناسان سایت مشاوره‌های لازم را انجام دهید.

افزایش اضطراب و افسردگی

افزایش اضطراب و افسردگی از دیگر عوارض ترک ورزش است که بیشتر ورزشکاران با آن روبرو هستند. تغییرات خلقی و روحی و روانی اولین تغییری است که بعد از توقف ورزش در بدن رخ می‌دهد. با انجام تمرینات ورزشی جریان خون در مغز افزایش یافته و میزان اکسیژن رسانی بیشتر می‌شود، این می‌تواند در کاهش استرس موثر باشد. ترک ناگهانی ورزش خلق و خوی انسان را به هم ریخته و خونرسانی به مغز را کاهش می‌دهد. خاصی که در این شرایط قرار می‌گیرند احساس شادی ندارند و مدام افسرده هستند.

عواقب ترک ورزش: افزایش فشار خون

ترک ناگهانی ورزش افزایش فشار خون را به همراه دارد باعث سکته قلبی می‌شود. ۲ هفته ورزش نکردن باعث سفت شدن رگ‌های خونی شده و فشار خون را بالا می‌برد. ورزشکارانی که سه ماه از بی تحرکی آن‌ها می‌گذرد، افزایش سفتی شریانی را تجربه می‌کنند که خطرناک است. بالا رفتن فشار خون اصلی‌ترین عوارض ترک ورزش است و در بیشتر افراد رخ می‌دهد.

کاهش استقامت

ترک ناگهانی ورزش مضرات زیادی دارد که مهمترین آن‌ها کاهش استقامت بدن است. زمانی که ورزش می‌کنید قلب فعالیت زیادی دارد و عضلات آن به خوبی تقویت می‌شوند. انجام تمرینات سخت و تحمل فشار بیشتر به افزایش استقامت بدن کمک می‌کند. تنفس هوازی در پروسه تمرینات ضروری است و در تولید انرژی تاثیر دارد. با ترک ورزش استقامت بدن خصوصا عضلات فرد کاهش پیدا کرده و انرژی بدن تحلیل می‌رود.

عوارض ترک ورزش برای سلامتی بدن

افزایش وزن

یکی از عارضه‌های مهم ترک ورزش افزایش وزن است. ورزشکار با انجام تمرینات قدرتی توانسته به تناسب اندام برسد و وزن خود را کاهش دهد. ترک ناگهانی ورزش باعث کاهش سوخت و ساز بدن شده و بالا رفتن وزن را به همراه دارد. این مهمترین عوارض ترک ورزش است که امروزه بیشتر افراد با آن روبرو هستند. اگر با توقف برنامه تمرینی رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید، افزایش وزن حتمی خواهد بود.

عوارض ترک ورزش: کاهش تراکم استخوان

ورزش منظم، خصوصاً تمرینات قدرتی به افزایش تراکم استخوان‌ها کمک کرده و باعث تقویت آن‌ها می‌شود. افرادی که به صورت ناگهانی ورزش را ترک می‌کنند با کاهش تراکم استخوان و ابتلا به پوکی استخوان مواجه می‌شوند. برای حفظ استحکام استخوان‌ها توصیه می‌شود که ورزشکاران به صورت ناگهانی ورزش را ترک نکنند.

کاهش کیفیت خواب

ورزش منظم به بهبود کیفیت خواب کمک زیادی می‌کند و ترک ناگهانی آن می‌تواند در کاهش کیفیت خواب موثر باشد. با متوقف کردن ورزش، زمان خواب کاهش یافته و فرد در طول روز هوشیاری کمتری خواهد داشت. پایین آمدن کیفیت خواب در افزایش استرس و بر هم خوردن خلق و خو تاثیر بسزایی دارد. مختل شدن پروسه خواب از دیگر عوارض ترک کردن ورزش است.

دشواری شروع مجدد تمرینات ورزشی

وقتی به صورت ناگهانی ورزش را ترک می‌کنید شروع مجدد آن برای شما سخت خواهد بود. افرادی که آمادگی جسمانی بالاتری دارند راحت‌تر می‌توانند خود را به سطح قبلی برگردانند. برای بازیابی استقامت ورزشکار باید مدت زمان بیشتری را صرف کند. دو ماه طول می‌کشد تا سطح قدرت به حالت عادی بازگردد.

ترک ورزش به علت آسیب‌ دیدگی

ترک ورزش آن هم به علت آسیب دیدگی می‌تواند عوارضی را برای ورزشکاران به همراه داشته باشد. در صورت آسیب دیدگی توصیه نمی‌شود که ورزشکار تمرینات قبلی خود را ادامه دهد. در این شرایط پزشک قطع موقت ورزش را توصیه می‌کند. این ترک ناگهانی ورزش اگر چه به دلیل آسیب دیدگی است؛ اما می‌تواند تاثیرات منفی روحی و روانی داشته باشد و فرد را افسرده کند.

برای کاهش عوارض ترک کردن ورزش آن هم در زمان آسیب دیدگی، باید یک برنامه غذایی مناسب و تمرینات سبک داشته باشید. با استراحت کردن و تقویت بدن می‌توانید آسیب را به سرعت بهبود ببخشید. ورزشکاران در زمان آسیب دیدگی شرایط انجام تمرینات سخت را ندارند به همین دلیل باید یک برنامه غذایی مناسب برای خود در نظر بگیرند، تا با مشکل اضافه وزن روبرو نشوند.

برای کاهش کم تحرکی بدن در این زمان بهتر است تمریناتی که پزشک توصیه می‌کند را اجرا کنید. آسیب دیدگی شما زمانی بهبود پیدا می‌کند که تمریناتی آرام و سبک داشته باشید. پس از پایان دوره نقاهت و دریافت تایید پزشک، می‌توانید به تدریج و با رعایت اصول به تمرینات خود بازگردید.

ترک ورزش به دلیل اسیب دیدگی

ترک ورزش منجر به چاقی می شود؟

یکی از عوارض ترک ورزش افزایش وزن است. افرادی که به صورت ناگهانی ورزش را متوقف و رژیم غذایی نامناسبی را دنبال می‌کنند، شاهد چاقی و افزایش وزن خواهند بود. با توقف برنامه تمرینی نیازهای انرژی بدن کمتر شده؛ بنابراین باید کمتر غذا بخورید. افرادی که به این موضوع توجه ندارند در کمترین زمان مشکل اضافه وزن پیدا می‌کنند. زمانی که بدن سوخت و ساز ندارد نیاز است تا یک برنامه غذایی مناسب داشته باشید.

با ورزش منظم چربی‌ها سوزانده شده و توده‌های عضلانی به خوبی حفظ می‌شوند؛ اما زمانی که ورزش نمی‌کنید چربی‌ها افزایش یافته و تناسب اندام را به هم می‌ریزد. با کاهش فعالیت بدن، میزان کالری مصرفی از گالری سوزانده شده بیشتر خواهد بود به همین دلیل وزن افزایش پیدا می‌کند. ورزش به بهبود متابولیسم و تنظیم هورمون‌ها کمک می‌کند و ترک آن می‌تواند تاثیرات منفی بر این فرآیندها داشته باشد.

ترک ورزش و چاقی

اثرات ترک ورزش بر توده عضلانی

از دیگر عوارض ترک ورزش می‌توان به کاهش توده عضلانی و شل شدن عضلات اشاره کرد. توقف ناگهانی ورزش تاثیرات منفی بر توده عضلانی خواهد داشت و باعث افت قدرت عضلات می‌شود. در زمان ورزش نکردن، بدن عضلات را به عنوان منبع انرژی تجزیه می‌کند. اگر در این زمان مصرف کالری پایین باشد تجزیه بیشتر خواهد بود.

این مشکل در افراد مسن‌تر بیشتر دیده می‌شود و شما شاهد شل شدگی عضلات و در نهایت کاهش قدرت بدنی و انعطاف پذیری خواهید بود. کاهش سرعت متابولیسم و افزایش حجم چربی در بدن باعث کاهش توده عضلانی شده و تناسب بدن را به هم می‌ریزد. این مشکل در بدنسازان به وفور به چشم می‌خورد. کاهش فعالیت بدنی منظم و نداشتن تمرینات مقاومتی، فرایند تامین و بازسازی عضلات را مختل کرده و باعث افت عملکرد آن‌ها می‌شود.

تحلیل عضلات از دیگر عوارض ترک ورزش است. ۳ هفته ورزش نکردن باعث کاهش ۶ درصدی تراکم عضلات می‌شود. بدنسازان پس از ۷ ماه ترک ورزش شاهد افت ۳۵ درصدی عضلات خود هستند. با از دست دادن توده‌های عضلانی بدن ورزشکاران آسیب‌های جدی را تجربه خواهد کرد. درد مفاصل و کمر درد افزایش پیدا کرده و عضلات و ماهیچه‌ها تحلیل می‌روند.

اثرات ترک تمرینات بدنسازی

ترک تمرینات بدنسازی تاثیرات منفی بر سلامت ورزشکاران دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

  • کاهش قدرت بدنی
  • افزایش خستگی
  • بی نظمی های گوارشی
  • ضعیف شدن سیستم ایمنی
  • کاهش اعتماد به نفس
  • خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی
  • کاهش تمرکز و حافظه
  • کاهش انرژی
  • تحلیل عضلات

اثرات ترک تمرینات بدنسازی: کاهش قدرت بدنی

در بدنسازی تمرینات فشرده است و ورزشکار با انجام تمرینات قدرتی می‌تواند به افزایش قدرت بدن و بالا بردن توده عضلات کمک کند. ترک ناگهانی بدنسازی باعث کاهش قدرت بدنی شده و استقامت و توان بدن را کمتر می‌کند.

افزایش خستگی

در بدنسازی ماهیچه‌ها بیش از اندازه تحت فشار قرار می‌گیرند به همین دلیل توقف بدنسازی خستگی بدن و دوچندان می‌کند. کاهش سطح تولید انرژی و در نهایت خستگی و بی حالی از عوارض ترک ورزش است.

بی نظمی های گوارشی

بدنسازان در پروسه تمرینات خود برنامه غذایی مشخصی دارند و این تمرینات به تحریک سیستم گوارش و بهبود سلامت روده‌ها کمک می‌کند. قطع ناگهانی بدنسازی مشکلاتی از جمله یبوست، کندی هضم و نفخ را به همراه دارد.

اثرات ترک بدنسازی: ضعیف شدن سیستم ایمنی

ورزش منظم خصوصا بدنسازی در تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها تاثیرگذار است و ترک ناگهانی آن سیستم ایمنی را تضعیف و بدن را در مقابل بیماری‌ها سست می‌کند.

اثرات ترک تمرینات بدنسازی

کاهش اعتماد به نفس

کم تحرکی و کنار گذاشتن بدنسازی، باعث کاهش اعتماد به نفس و احساس نارضایتی و افسردگی می‌شود. بدنسازانی که مرتب فعالیت ورزشی دارند از روحیه خوبی برخوردار هستند.

خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی

یکی دیگر از عوارض ترک ورزش خصوصاً بدنسازی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هست. تمرینات بدنسازی گردش خون را در بدن بالا برده مانع از سفت شدن شریان‌ها می‌شود؛ اما با ترک این تمرینات گردش خون کاهش یافته و سفت شدن شریانات باعث بروز سکته‌های قلبی می‌شود.

کاهش تمرکز و حافظه

توقف ناگهانی بدنسازی مانع از افزایش جریان خون در مغز و بهبود تمرکز و حافظه می‌شود. کاهش فعالیت‌های بدنی قدرت یادگیری هم کمتر می‌شود و این می‌تواند در روحیه افراد تاثیر منفی داشته باشد.

کاهش انرژی

با رها کردن تمرینات بدنسازی انرژی بدن کاهش یافته و خستگی و ضعف بر بدن چیره می‌شود. کاهش توانایی جسمی، تاثیرات روانی زیادی را به همراه دارد و باعث گوشه گیری و افسردگی می‌شود.

تحلیل عضلات

تحلیل عضلات مهمترین عوارض ترک ورزش و تمرینات بدنسازی است. با کاهش فعالیت بدن، چربی‌ها جایگزین عضلات می‌شوند و افزایش وزن را به دنبال دارد. عدم انجام تمرینات بدنسازی پس از مدتی باعث می‌شود وزن بدن شما با افزایش ذخایر چربی در بدن افزایش یابد.

سخن پایانی

عوارض ترک ورزش برای همه افراد یکسان نیست و بستگی به وضعیت بدنی آن‌ها دارد. ترک ناگهانی ورزش بر سلامت جسمی و روحی انسان تاثیرات منفی دارد. هر چه مدت زمان کم تحرکی افزایش پیدا کند، آسیب‌های آن برای بدن بیشتر خواهد بود.

بدنسازانی که بیشتر روی عضلات خود تمرکز دارند پس از توقف تمرینات شاهد تحلیل و افت عضلات خود خواهند بود. متخصصین ما در سایت کلاسیک اسپورت برای پیشگیری از این عوارض راهکارهای خوبی را پیشنهاد می‌کنند. کاربران می‌توانند سوالات خود را از طریق کامنت مطرح کنند.

مقالات مرتبط

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

    هیچ محصولی در سبد خرید نیست.